#RefugioPorGenero

Refugi Per Gènere

separador_portada_centrado

Refugi per Gènere és una campanya de CEAR que visibilitza les persones refugiades que fugen dels seus països per ser víctimes de violència de gènere, orientació sexual, identitat de gènere, matrimoni forçat, mutilació genital, feminicidi, esterilització forçada, avortament selectiu o crims d’honor. Sis testimonis ficcionats que volen mostrar aquesta diversitat de causes.

Una campanya per treballar juntament amb periodistes per incidir en el relat que es construeix al voltant de les persones refugiades, a qui gairebé sempre s’associa la seva situació a guerres o empobriment als països d’origen. La connexió amb la seva condició de gènere i LGTBI està pràcticament invisibilitzada.

separador_linealimpia

La proposta de ficcionar sis casos de refugiades de gènere la vam decidir per la possibilitat de posar en risc persones reals en posar-les davant d’una càmera per explicar la seva història. Per aquest motiu, la proposta de realització va ser construir una estètica cinematogràfica, ficcionant un personatge proper que explicaria cada cas real.

separador_portada_centrado

Gràfica

Acompanyant els audiovisuals, hem elaborat materials gràfics de suport, que contextualitzen cada història i aporten dades addicionals. Les gràfiques també compten amb recomanacions per als mitjans de comunicació de com abordar les situacions que viuen les persones refugiades per motiu de gènere.

page 1 of 3

Making Of