LA VIOLÈNCIA DE L’OBLIT

separador_portada_centrado

Un relat que vol col·lectivitzar la veu d’un poble que lluita per construir un procés de pau i dignitat. Violència, fam, pobresa, refugiades, població indígena, desplaçaments forçats, apoderament de les dones, reconstrucció de la memòria, defensores de drets humans, acords de pau. Un projecte produït per a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

La Violència de l’Oblit és una sèrie audiovisual de sis capítols, que construeix un relat històric des d’una mirada humana de cinc conflictes de llarga durada amb conseqüències i processos comuns: Colòmbia, Síria, Sàhara Occidental, República Democràtica del Congo i Palestina. El relat es vertebra a partir de material audiovisual d’arxiu i textos rellevants d’escriptores, historiadores, periodistes, activistes i poetes locals.

separador_linealimpia

Vídeo

Des de Quepo, hem volgut trencar amb el format de vídeo panoràmic i hem apostat pel 4:3, que ajuda a la contextualització històrica de les imatges i les dota de realisme. A banda, complementem la realització amb textos –a l’estil Playground–, que acompanyarien tot l’àudio per donar-li més força i facilitar-ne la viralització a les xarxes socials.

Comunicació

Quepo ha estructurat l’estratègia de difusió a xarxes socials amb el hashtag #LaViolènciadelOblit, la presència en mitjans de comunicació i la difusió dels audiovisuals en espais com la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya. Acompanyem l’estratègia d’estrenar els audiovisuals coincidint amb una efemèride internacional rellevant.