fam_logo

LA FAM ÉS POLÍTICA

separador_portada

La fam és el major genocidi del nostre temps i alhora el més oblidat. cada dia 25.000 personas, segons les xifres més optimistes, moren sense que ningú s’assabenti, res canviï, no hagin alarmes. FAM és un projecte que vol anar fins a les arrels, entendre què passa, per què passa, a qui li passa, com ho acceptem, però sobretot com podem viure amb això. FAM és un projecte transmèdia que pretén arribar-amb diferents històries, des de diferents punts de vista, perquè cada un de nosaltres trobem la nostra forma de participar.

La xifra

El punt de partida és que 25.000 persones moren de fam cada dia. I nosaltres volem explicar que la fam és política. Més enllà de la procedència, dels conflictes bèl·lics i dels desastres naturals, aquestes 25.000 persones moren perquè el sistema polític i econòmic global el permiteción.

El projecte

El projecte, que combina recerca i comunicació audiovisual, desplega un llargmetratge documental, 1 webdoc sobre el codi font audiovisual de la fam, diverses càpsules documentals i articles periodístics. FAM també organitza espais de trobada i processos amb els diferents públics als quals vol arribar: taules de treball amb ONG i institucions públiques i taules de diàleg amb la ciutadania.

Transmedia

FAM és un projecte de comunicació transmèdia per a l’eradicació de la fam. Treballa amb multitud de llenguatges i formats amb els quals vol arribar a tot tipus de públic, des del especialitzat, com les institucions i investigadors; fins a la població general. L’objectiu, aconseguir incidència i promoure la transformació social en el dret a l’alimentació.

separador_portada
WEBDOC
WEBDOC

Què veiem quan pensem en gana, en morir-se de fam? Probablement la resposta sigui: “Veig nens negres i dones, esquelètics, asseguts a terra, amb la mirada perduda, tombats, sense fer res.”

TAULES DE TREBALL
TAULES DE TREBALL

Les ONG són els principals creadors de l’imaginari col·lectiu de la fam. Han explicat totes les històries? ¿Es pot fer millor?

TAULES DE DIÀLEG
TAULES DE DIÀLEG

Espais de debat a partir de la presentació narrada del webdoc a públics específics. Ens replantejarem la realitat de la fam després de veure l’imaginari erroni i parcial que tenim sobre aquesta problemàtica.

DOCUMENTAL
DOCUMENTAL

Narra la lluita d’una activista que intenta frenar l’impacte de la fam en la seva comunitat. En paral·lel, un seguiment a un grup de personatges clau per entendre la lluita contra la fam.

entrar_web_doc-1
La fam vist per ... Alicia García
La fam vist per ... Irina Tasias
#LaFamXcontar
L'opinió del carrer
separador_portada

Aquest bloc és per compartir de forma oberta el desenvolupament del projecte i el nostre procés d’aprenentatge sobre la fam.

Relats de la fam

“Relatos del hambre” es la continuación de la colaboración con Desalambre (eldiario.es) en el marco del Proyecto FAM, que pretende cuestionar el imaginario colectivo que gira en torno al hambre. Romper la lógica hambruna-pena-donación y entender quiénes son las miles de personas que mueren cada día de hambre y, sobre todo, por qué lo hacen. ¿Es la falta de ayuda humanitaria la principal causa de esas muertes o la falta de consciencia de un problema estructural de dimensión política? Esa es la apuesta de Proyecto FAM, para pensar distinto necesitamos ver otras cosas. Ver distinto para actuar distinto.

A “Relats de la fam” publicarem durant la setmana contra la pobresa una sèrie d’articles i peces que recullen la visió d’autors de diferents països sobre una realitatpolièdrica. La imatge de la fam és fonamental. Per això, aquest projecte la treballa des d’altres llocs, comptant amb artistes visuals d’Àfrica. Parlarem del que suposa intentar conèixer la fam, de qui són alguns dels seus responsables, de l’acció exterior de lesempreses multinacionals, del canvi de paradigma que suposaria deixar d’abordar laresposta com a repartiment d’ajuda humanitària i treballar amb la idea dels aliments com un bé comú. Podeu llegir altres articles aquí.
relats_fam

Equip

Som les persones que podem fer realitat un canvi, potser aquest canvi o un altre diferent, només ho sabrem al final. Som una xarxa humana que mira, estudia i relata la fam des de la connexió d’aquesta diversitat de disciplines, coneixement i experiència. Unes som nucli i impulsem el projecte. Altres se sumen, s’impliquen, aporten el que saben o coneixen per a junts, reforçar el relat des de la coherència, la rigorositat i la veracitat. Totes construïm comunicació, una que toqui cors, desfaci pràctiques obsoletes i generi noves esperances.

Quepo, l'equip motor

Las que estamos en la oficina, dándole vueltas a esto todo el día. Somos profesionales de la comunicación para el desarrollo, el audiovisual, la gestión de proyectos y la participación.

Sonia Ros – Producció Direcció

Twitter / Facebook / Linkedin / Instagram / Vine

Pablo Zareceansky – Direcció, producció

Twitter / Facebook / Linkedin / Instagram / Vine

Raquel Bonell – Producció

Twitter / Facebook / Linkedin / Instagram

Julián Altuna – Producció

Twitter / Facebook

Lucía Andújar – Coordinació, documentació

Twitter / Facebook / Linkedin

Joan Martinez – Gestió Econòmica

Twitter / Linkedin

Chus Portela – Disseny gràfic

Facebook / Linkedin / Instagram

Lucía Sances – Documentació

Twitter / Facebook / Linkedin

Expertes, les nostres assessores

Les que ens acompanyen en el camí enriquint el projecte

Montse Santolino

Twitter / Facebook

Iolanda Fresnillo

Twitter / Facebook / Web / Artículos

Gustavo Duch

Twitter / Facebook / Blog / Revista

BOT

Cada dia moren de 25mil a 100mil persones de fam. No sabem qui són. En aquest BOT de @ProjecteFAM els imaginem un nom.

Finançadors, el suport principal

Els que ens han permès arrencar i els que ens ajudaran a arribar al final.

ONG, participants del sector social

Les que col·laboren obrint els seus arxius de comunicació, facilitant i completant la nostra investigació i participant en les taules de treball.

separador_portada