Associa’t a la Festa 2018

Creació i producció de la campanya de comunicació

Des del 2016, Quepo som les encarregades de realitzar l’estratègia de comunicació d’Associa’t a la Festa, la festa de les associacions de Barcelona en el marc de La Mercè.

A l’edició de 2018, hem consolidat l’estratègia de comunicació participativa amb les entitats, plantejada durant les passades edicions, alhora que hem obert, encara més, l’esdeveniment al públic en general; potenciant la comunicació en directe a la plaça i amb la realització d’un documental sobre el procés participatiu.

Plantegem una comunicació en 360º, entesa com un element que va més enllà de ser una simple eina: consolidem un procés comunitari, transformador, emancipador i permeable a l’entorn.

La campanya

Associa’t a la Festa és un programa del departament d’Associacionisme de l’àrea d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona. En aquesta nova edició, hem consolidat el procés participatiu amb les entitats participants, treballant de forma conjunta el disseny de la campanya de comunicació. Des de Quepo hem impulsat i acompanyat les entitats en la construcció del relat i el lema, amb l’objectiu de fer crida cap al públic general, obrir la proposta a la ciutadania i, així, anar un pas més enllà del teixit associatiu de la ciutat.

Per enfortir entre totes la comunicació de l’Associa’t, una de les accions de dinamització d’aquesta edició ha estat tenir encara més en compte el múscul comunicatiu de les entitats participants. Sumar a les seves capacitats i al seu apoderament un enfortiment de coneixements previ, a través d’una guia de comunicació a les xarxes socials, amb recomanacions de què fer abans, durant i després de l’activitat programada.

Tot aquest procés participatiu es duu a terme sota el paraigües del que anomenem Viver de Comunicació, un espai d’aprenentatge en comunicació i una plataforma de llançament de campanyes de comunicació col·laboratives entre associacions. Un espai per afavorir diàlegs enfocats a millorar sinergies entre entitats, i una millor relació entre les associacions i l’administració municipal.

cartel
El documental de les entitats

L’Associa’t a la Festa pren encara més força quan s’explica en profunditat; quan hi poses cara, quan te l’expliquen des de més d’un punt vista; és aleshores quan pots fer-te a la idea de la dimensió i de l’impacte d’aquesta proposta coproduïda i participada per tanta gent. És per això que vam acordar amb betevé realitzar un Doc’s especial Associa’t a la Festa 2018: “Associa’t a la Festa. La Mercè de les entitats

La ràdio en directe

Una de les novetats de l’estratègia de comunicació d’Associa’t a la Festa 2018 ha estat reformular i reforçar l’Espai de Comunicació de la plaça. Després de tres edicions, s’ha trobat la millor configuració per la carpa central del festival, que ha funcionat com a punt de trobada i centre neuràlgic de la festa.

La proposta d’aplegar set ràdios comunitàries de Barcelona en un mateix projecte ha provocat un efecte multiplicador i cohesionador: Boca Ràdio, Ràdio Trinijove, 7deràdio, Ràdio Ciutat Vella, Ràdio Ateneu del Clot, Ràdio Nikosia i Ona Sants-Montjuïc van treballar coordinades de juny a setembre del 2018 per crear la programació conjunta de la ràdio en directe. Coordinades per Torre Jussana i l’equip de comunicació de Quepo, van cobrir un total de 20 hores de programació de ràdio en directe des de l’Espai de Comunicació, durant els tres dies de festival.

Equip

Direcció Pablo Zareceansky | Comunicació Alba Forés | Xarxes Socials Marta Berenguer | Disseny gràfic Dídac Ballester | Maquetació Chus Portela | Fotografia Pere Virgili, Robert Ramos | Programació web Juanjo Solà | Cobertura audiovisual a la plaça Àngel Amargant, Lucía Andújar, Joaco Barcala, Berta Diumaró | Animació spot Joaquín Jordán | Premsa Culturae

Treballem amb proveïdors de l’economia social i solidària. En aquest projecte ens hem enredat amb:

Impremta El Foli Verd | Streaming La Minimèdia | Estampació de bosses Estel Tàpia

associat
associat_viver

Associa’t a la festa i el #ViverComu són les dues branques del projecte Associa’t.

Associa’t és un projecte que s’adreça al gran i divers teixit associatiu de la ciutat de Barcelona: des de les pròpies associacions i fundacions als espais comunitaris, les plataformes ciutadanes i els moviments socials. Els objectius són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social. Enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat.

Si voleu conèixer més a fons el projecte, feu clic a la pàgina d’Associa’t.

separador_portada_centrado

Històries sobre Associa´t a Quepo en obert