El procés del possible

Documental social, 63 minuts

separador_portada_centrado

Volíem que el primer projecte de Quepo fos el reflex del nostre esperit. Per això vam començar aquesta aventura amb la mirada a el Fòrum Social Mundial, que es va celebrar a Nairobi del 20 al 25 de gener del 2007.

A partir d’aquí, vam realitzar un documental sobre aquest procés, un de les més importants i destacats de l’activisme mundial. Vam voler transmetre aquesta trobada de debats, resistència cultural i celebració però, sobretot, analitzar els seus èxits com engranatge del moviment altermundista. Donar veu als pensaments, les històries i les experiències de persones de tot el planeta que cada dia treballen per construir un món millor.

separador_linealimpia

El gener de 2001, “Le Monde diplomatique” anunciava en el seu editorial que “El nou segle comença a Porto Alegre. Tots aquells que, d’una manera o d’una altra, posen en dubte o critiquen la mundialització neoliberal es reuniran en aquesta ciutat del sud de Brasil, on es celebrarà el I Fòrum Social Mundial […] es tracta d’intentar, en un esperit positiu i constructiu, plantejar una mundialització diferent i afirmar que un món menys inhumà i més solidari és possible. Aquesta trobada es realitza en el mateix moment que es celebra a Davos (Suïssa), el Fòrum Econòmic Mundial, que reuneix, des de fa varis decennis, els nous amos del món”.

Des d’aquella primera edició, i fins a la seva celebració a Kenya, han passat set anys. Els protagonistes i participants, de llavors i d’ara, analitzen aquest procés i ens parlen de com és possible arribar a aquest altre món. Ens recorden que les desigualtats socials, els drets humans i el medi ambient, entre d’altres, són assumpte de tots i que som els ciutadans del planeta els qui, finalment, hem d’assumir la responsabilitat de canviar-ho.

Un documental polític i humà, ple de reflexions, lluites, propostes i somnis, alguns fets realitat.

EQUIP

Direcció Sonia Ros i Pablo Zareceansky | Producció Julián Altuna i Lluís Maria Güell | Muntatge Guillermo de la Cal | Realització i càmera Pablo Zareceansky | So directe Ferran Ribé | Foto fixa Esther García | Grafisme Sandra González i Xavi Giner | Postproducció INFINIA

separador_portada_centrado

Històries sobre El procés del possible a Quepo en obert