FAM

La fam és política

La xifra

La xifra

El punt de partida del projecte és que 25.000 persones moren de fam cada dia. I nosaltres volem explicar que la fam és política. Més enllà de la procedència, dels conflictes bèl·lics i dels desastres naturals, aquestes 25.000 persones moren perquè el sistema polític i econòmic global ho permet.

El projecte

El projecte

El projecte, que combina investigació i comunicació audiovisual, desplega un llargmetratge documental, un webdoc sobre el codi font audiovisual de la fam, diverses càpsules documentals i articles periodístics. FAM també organitza espais de trobada i processos amb els diferents públics a què vol arribar el projecte: taules de treball amb ONG i institucions públiques i taules de diàleg amb la ciutadania.

Transmèdia

Transmèdia

FAM és un projecte de comunicació transmèdia per a l’eradicació de la fam. Treballa amb multitud de llenguatges i formats amb què vol arribar a tot tipus de públic, des de l’especialitzat, com les institucions i investigadors; fins a la població en general. L’objectiu, aconseguir incidència i promoure la transformació social en el dret a l’alimentació.

 • Webdoc

  Què veiem quan pensem en fam, en morir-se de fam? Probablement la resposta sigui: “Veig nens negres i dones, esquelètics, asseguts a terra, amb la mirada perduda, ajaguts, sense fer res.”

 • Taules de Treball

  Les ONGs són les principals creadores de l'imaginari col·lectiu de la fam. Han explicat totes les històries? Es pot fer millor?

 • Taules de diàleg

  Espais de debat a partir de la presentació narrada del webdoc a públics específics. Ens replantejarem la realitat de la fam després de veure l'imaginari erroni i parcial que tenim sobre aquesta problemàtica.

 • Documental

  Narra la lluita d'un activista que intenta frenar l'impacte de la fam a la seva comunitat. En paral·lel, un seguiment a un grup de personatges clau per entendre la lluita contra la fam.

MIndmap