Titular notícies

Més de 300 persones assisteixen a l'estrena de Janadesh

Dissabte 2 Octubre 2010


El documental es projecta per primera vegada coincidint amb el Dia Internacional de la No ViolènciaEl cinema Renoir Floridablanca de Barcelona ha estat escenari de l'estrena del documental Janadesh, people's verdict. La sala, amb capacitat per a 250 persones, s'ha acabat quedant petita i se n'ha hagut d'habilitar una altra per tal que tots els assistents poguessin veure la pel·lícula. La primera projecció de l'obra dirigida per Oriol Ampuero i Enric Àlvarez s'ha fet un 2 d'octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la No Violència i amb l'aniversari del naixement de Gandhi.


Janadesh, people's verdict explora la no violència activa com a recurs per a transformar la societat i ho fa a través d'un exemple concret: Janadesh, la marxa pacífica que un grup de 25.000 persones dels sectors socials més desfavorits van realitzar a l'Índia l'any 2007 sota l'organització del moviment de base Ekta Parishad.

En acabar la projecció, els directors del documental han participat en un col·loqui amb el públic moderat pel periodista Siscu Baiges i en el qual també ha participat Simonetta Constanzo, representant de l'organització Nonviolent Peaceforce, que dóna suport a moviments no violents en zones de conflicte de tot el món. Constanzo s'ha mostrat "emocionada" després de veure un documental que l'ha "remoguda per dintre" i ha explicat que a l'organització que representa li agrada definir la no violència com una "acció a llarg termini" i no en termes de lluita. Es tracta de veure com podem aplicar aquestes accions al nostre dia a dia "per tal de transformar-nos tant a nosaltres mateixos com a la societat", ha explicat.


Enric Àlvarez, per la seva banda, ha recordat que "no s'ha de començar la casa per la teulada" i que les grans transformacions s'inicien amb petits canvis en un mateix.

Amb la seva estrena, el documental Janadesh, que ja està disponible en dvd, inicia el seu trajecte particular. La propera parada és al mercat de documentals Medimed, que se celebra a Sitges entre el 8 i el 10 d'octubre, i en el qual ha obtingut una nominació al premi Ahmed Attia per al dialeg entre les cultures.

Més informació sobre Janadesh

Últimes Notícies

notícies

newsletter

subscriu-te al nostre butlletí de video social
 

O als nostres titulars de notícies...