Titular notícies

'Posa't en la seva pell', un anunci d'interès públic que ja es pot emetre a TV

Dimarts 4 Agost 2009

Qualsevol ONG pot demanar l'emissió gratuïta d'un anunci a TV. Se'ls sol requerir un certificat de caràcter benèfic que dóna el Govern. A Amnistia Internacional l'hi han denegat per motius polítics.

Les ONG que volen emetre un anunci a TV paguen o bé demanen un certificat al Govern que els permet fer-ho gratis. Amnistia va proposar un al 2002, el Ministeri el va denegar, però ara l'Audiència Nacional dóna la raó a l'entitat.

Redacció 
Canal Solidari (03/08/2009)
Foto: www.es.amnesty.org

A Espanya hi ha més de 300 denúncies de maltractaments policials a immigrants per motius racistes… però no els estem escoltant. Tu ho pots fer a: www.ponteensupiel.org.

Aquest és el missatge d'un anunci que Amnistia Internacional va presentar al juliol del 2002 al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç per sol·licitar l'anomenada exempció de còmput, un certificat que acredita que un anunci té finalitats benèfiques i no comercials i que permet emetre'l a les televisions públiques i privades de manera gratuïta. L'anunci d'Amnistia no va poder emetre's perquè el Govern va denegar el certificat. Ara, set anys després, l'Audiència Nacional dóna la raó a l'ONG .
 


“L'Audiència Nacional ha estimat el recurs de cassació interposat per Amnistia Internacional, determinant que és procedent atorgar la qualificació de caràcter benèfic” i ha afirmat que “una campanya semblant, tendent a propiciar el respecte a la dignitat humana en relació a un col·lectiu desfavorit, coincident per tant amb els valors constitucionals, ha de qualificar-se com de caràcter benèfic”, expliquen des d'Amnistia.

Obstacles per a dos anuncis més

Aquesta no és la primera vegada que es denega el certificat a Amnistia per garantir que els seus anuncis tenen una finalitat pública. Al 2007 va passar amb l'anunci ‘El poder de la teva veu’, en el qual líders polítics de tot el món se succeïen en imatges mentre s'al·ludia a articles de la Declaració Universal dels Drets Humans.

L'any passat altre spot de la campanya ‘Si ningú diu gens és com si no existís’ @ser<3> denegat. En l'anunci es narraven els casos d'un ciutadà egipci torturat per defensar a un familiar que estava sent agredit per la policia i d'un pres de consciència de Zimbabue torturat en guarda policial. El Ministeri va al·legar que l'anunci podria afectar al dret a la presumpció d'innocència dels cossos de seguretat d'Egipte i Zimbaue i va demanar proves. Segons Amnistia, l'entitat les va presentar però com resposta va obtenir “el més absolut silenci”.

Últimes Notícies

notícies

newsletter

subscriu-te al nostre butlletí de video social
 

O als nostres titulars de notícies...