No ens podem treure del cap la trobada dels dies 24 i 25 d’abril a Santiago de Compostela. AGARESO ens hi va convidar per compartir experiències i coneixements sobre comunicació participativa, en aquest cas, per treballar amb joves amb risc d’exclusió social.

La trobada consistia en posar en comú metodologies i experiències de creació audiovisual i participació, principalment amb gent jove, explicar quins havien estat els reptes, si existien solucions… sempre amb la idea clara de que la comunicació és una eina per la participació, l’educació i la justícia social.

Des de Quepo, molt ben representades pel Pablo, vam explicar dos dels nostres projectes: KN60lab, un equipament a peu de carrer, efímer, que busca la participació de les joves del barri del Raval (recollir els seus interessos, identificar les qüestions que fan barrera entre les joves i l’espai públic i experimentar l’autogestió de projectes – trobareu tota la informació sobre com el vam treballar aquí) i Tras el objetivo, un documental participatiu que explica els processos que es van viure en el desenvolupament del projecte europeu YouthME. Va ser un plaer poder compartir tot el que hem après durant els seus respectius processos, i del que seguim aprenent cada dia.

A les trobades, més enllà de presentar projectes i compartir metodologies, vam debatre molt sobre quins eren els possibles mètodes de finançament, tant estatal com a nivell europeu, i, sobretot, i el més important, un espai de treball per aconseguir una intercooperació real.

Podem dir, ben convençudes, que van ser dos dies molt productius, en un ambient preciós, obert i còmodes. Unes trobades molt necessaries. I, per suposat, va ser un plaer compartir aquesta experiència amb AGARESOIgaxesZEMOS98Asociación Asad!

Seguim!